8 Ekim 2014 Çarşamba

Babamın mini çiftliği

Büyük şehirlerin sıkıntıları saymakla bitmez. Özellikle de İstanbul'da yaşayanlar için trafik ve gürültü apayrı bir yılgınlık sebebidir. Bu nedenle gerek hafta sonları gerekse bayram tatilleri bikaç gün bile kaçamak yapıp şehir dışına çıkmak inanılmaz iyi gelir ruhumuza. Biz de her tatilde babamın Silivri'deki minik çiftliğine gideriz. Bilmeyenler için özet geçecek olursak Silivri İstanbul'un Tekirdağ sınırındaki en uç noktası olup sakin ve deniz kenarında tertemiz havasıyla bilinen tatil semtidir. Daha tabelayı görmeden yosun kokusunu alırsınız. Deniz sevdalıları bu havanın yarattığı büyüyü iyi bilirler.
Benim ailem yaz kış orada yaşadıklarından ortam müsait olduğu için olabildiğince doğal yaşamı tercih ederek sebze ve meyvelerini kendileri yetiştiriyorlar. Bir de ufakça bir alanda yaklaşık 30 tane tavukları var. Civcivinden horozuna kadar her birinin sesi karışıp köy havası yaratıyor. Eski insanların neden uzun ve sağlıklı yaşadıklarını merak edenler buyursunlar. Bize bu tatil babamın mini çiftliğinde inanılmaz iyi geldi. Umarım hepinizin bir gün için bile olsa bu güzelliği yaşayacak ortamınız olur. İnanın bir günde gençleştiğinizi hissedeceksiniz. Sevgiler...

2 yorum:

  1. O tavukların yumurralarıni yemek var birde.Herkes köyüne dönmeli bence ��

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen canim onu soylemeye gerek bile duymadim. Tazecik yumurtalarin sarisi bile daha farkli oluyo :) Bence de herkes koyune donsun :)

      Sil